A-kullet (David Bowie)

Snart voksne...

Bowiekullet er nå over ni måneder, og begynner å bli store. Moonage har det flott hos Alf og Inger, hun har vært med på flere utstillinger og har blant annet blitt BIS,NOM og BIV:) Starman har det som plomma i egget hos mine foreldre, er kastrert og ganske bortskjemt... Lady har jo vært her hjemme hele tiden, og er en skikkelig liten tøffing, har også vært på et par utstillinger. Ziggy flyttet hjem for en stund siden pga allergi hos eier. Han var allerede kastrert og har kommet greit inn i flokken igjen. Kommer etterhvert til å bli med på utstillinger.
Moonage Daydream

Ziggy Stardust

Lady Stardust

Fire måneder...

Kattungene ble fire måneder for noen dager siden, og her kommer det bilder av noen av dem... Har husket kamera, og besøkt både Starman og Moonage Daydream i dag. De vokser og stortrives begge to, de er sosiale katter som kommer løpende så fort man kommer inn døra. Moro å se:) Moonage, eller Måne som hun blir kalt for enkelhets skyld, har blitt bestis med Snow White, og de sover sammen hver natt, leker og koser seg... Starman har klart å få litt fart på Natas, den ni år gamle kastraten til foreldrene mine. De er ikke perlevenner, men de leker da sammen, og krangler ikke. Ikke barebare å få en lillebror når man er vant til all oppmerksomheten selv... Janne er fortsatt sååå tålmodig med Lady Stardust, og lar henne få litt nattmat i melkebaren hver kveld. Fa er det høylydt smatting og maling fra Lady:) Janne har vært en suveren mamma, og jeg gleder meg allerede til neste kull:)
Lady Stardust herjer med Miss Marble:)

Tid for nattmat:)

Moonage Daydream

Lady Stardust bare sitter og tar seg ut:)

Starman

14 uker

Da har Ziggy Stardust flyttet med sin nye eier til Horten. Og etter mange diskusjoner ble vi til slutt enige om at Moonage Daydream skulle bo sammen med Snow White, så hun ble hentet lørdag. Så da forsvant det to på samme dag, og kun minstejenta Lady Stardust er igjen hjemme. Janne har taklet det fint, lite roping og leting etter dem, hun var vel klar for at de dro nå, selv om hun har vært tålmodigheten selv hele tiden. Nå er vi så heldig at alle ungene bor hos noen vi kjenner, så da regner vi med at vi kan følge dem videre. Moonage er jo fortsatt vår, og skal på en del utstillinger etterhvert, og Starman har allerede blitt en smule bortskjemt hos mine foreldre:)

Jula nærmer seg jo, og i dag har vi satt sammen juletreet for å se hvordan kattene reagerte. Har for første gang uekte tre, i håp om at det skal tåle ivrige katter, det er jo fortsatt seks stykker her selv om tre har flytta ut...
Vi pynter vanligvis treet lille julaften, men Janne hadde ikke tid til å vente. Prøvde å ta bilde av Lady S også, men hun kommer løpende så fort jeg tar fram kameraet, en skikkelig linselus;)

Starman var ikke med i kullklassen, så bildet er til ære for hans nye eiere:)

13 uker

Ungene er tre måneder, og klare for sin første utstilling. Og ikke minst, klare for sine nye hjem. Starman ble levert på vei hjem fra Adelkatten. Det så ut til å gå veldig bra, han sjekket ut sitt nye hjem med høy haleføring:) Ziggy flytter når hans nye hjem er ferdig innflytta om noen dager. Jentene blir foreløpig hjemme begge to, må ta en avgjørelse om hvem som blir, og om den andre skal i fôrhjem. Ikke enkelt, de er jo så fine begge to...
Ungenes bur:) Har som regel helt svart burpynt til de andre kattene, men det er da bare jul en gang i året, og da kan man ta av litt med gull og pynt;)

Kullets første utstilling

Jeg hadde utrolig flaks siden ungene kom 10/9, for da kunne vi fra på Adelkattens Juleshow og stille på deres tremånedersdag:) Og helgens resultater ble da slett ikke verst. Lørdag: Janne fikk sitt første CACIB, og NOM. Ziggy Stardust EX1 og BIV, og Lady Stardust EX1. Søndag fikk Janne sitt andre CACIB, og må nå stilles i Sverige for å bli IC. Starman fikk EX1, og Moonage Daydream EX1, hun tapte nomineringen mot en Devonjente som senere ble BIS kattunge 3-6 måneder. Men det beste var at kullet ble BIS, i kategori III, utrolig moro! Og alle ungene fikk veldig bra bedømmelser:)
Ungene NOM-pokal. BIS-pokalen fikk vi så sent at vi ikke tok oss tid til bilder, da var det bare å pakke sammen all burpynten før hjemturen...

Total avslapping i buret:)

Overnatting med gjengen

Det blir ikke alt for mye søvn med fem katter på hotellrommet. Men de tok da en liten puste-og matpause på natta:) Bortsett fra at de raste rundt som gale mesteparten av natta så gikk det veldig greit. Siden de hadde ligget i bur det meste av dagen hadde de litt for mye energi, men det må man jo bare regne med når man har med tre måneder gamle kattunger:)

Ny og spennende leke som ble testa før Starman fikk den med til sitt nye hjem:)

12 uker

Nå går det unna her, unga er høyt og lavt, og holder et forrykende tempo:) Blir nok litt mer stille når de to pøbelgutta flytter hjemmefra... Nå skal det bare sys ny burpynt, så er vi klare for Adelkattens Juleshow. Blir nok moro å bo på hotell med fire små terrorister;)
Her har jeg fått samla alle på ett brett, men ikke helt enkelt å få dem til å se samme vei...

Ziggy Stardust

Lady Stardust

Starman

Moonage Daydream

Elleve uker

Pga alt for mye annet å gjøre ble det ingen tiukers bilder, men både Ziggy og Starman hilste på sine nye eiere i løpet av uka, er jo bare et par uker til de flytter hjemmefra...Alle ungene er nå chippa og vaksinerte, og dermed klare for Adelkattens juleshow, noe jeg virkelig gleder meg til:) Blir kjekt med bedømmelser på ungene siden jeg brått sitter her med to hunkatter, og jeg vil jo gjerne spare den "beste" for avl/utstilling. Ingen hjelp å få av samboer, som synes vi kan beholde begge to:)

Ziggy Stardust

0
Stor gutt har han blitt, men sniker seg fortsatt til litt nattmat:)

Lady Stardust

Starman

Moonage Daydream

Et aldri så lite kjønnsskifte...

Har hatt mistanke om at Moonage Daydream ikke var hankatt. Så for å få det riktig på stamtavla så tok jeg med hele gjengen til veterinæren for en sjekk. Og hun var enig i at kattungen var en hun, ikke han... Så da har jeg plutselig en ledig hunkatt, ikke hankatt...Godt det var den ungen som ikke var solgt allerede:)

Ni uker

Ukene raser avgårde, og nå er det bare fire uker til vi skal på Adelkatten, og så er det tid for at Ziggy og Starman flytter hjemmefra... Nå sover de stadig mindre, og leker desto mer. Brutus er fortsatt en super lekeonkel:) Nå spiser de stort sett kattemat, og drikker vann, det blir lite morsmelk. Men Janne er en like ivrig mamma, vasker dem og styrer fælt, og holder seg stort sett sammen med ungene.

Ziggy Stardust

Lady Stardust

Moonage Daydream

Starman

Åtte uker

Litt sen oppdatering, har vært på utstilling med begge Bengalene i helga. Miss Marble tok sine første to CACS, og skal nå ta pause for å dra på "date". Snow White tok sine to første CACIB, er stoppet i Norge, og skal til Gøteborg i desember, så blir hun forhåpentligvis IC:) Ungene spiser, sover og herjer vilt med Brutus spesielt, men også med de andre kattene. Nå er det "bare" fem uker til de flytter hjemmefra, og jeg mistenker at det blir stille her da... Eller så stille som det kan bli med fem unge, voksne katter, og en kattunge;)
Ny og spennende leke, Ziggy knurra på meg da jeg skulle ha ham til å slippe den, så den var visst skikkelig spennende:)

Ziggy Stardust

Lady Stardust

Starman

Moonage Daydream

Sju uker

Ungene storkoser seg med å ha hele spisestua tilgjengelig, og har ikke gjort noen forsøk på å "rømme" derfra. Dagene går med til spising, masse lek, og selvfølgelig soving (eller, de ligger til lading🙂) De kan både se og høre oss hele tiden, så de blir godt vant til lyden av TV, og andre vanlige lyder. En fordel å levere fra seg kattunger som ikke blir livredde bare de ser en støvsuger...

De andre kattene, untatt Miss Marble, bruker mye tid på å leke med dem, og da går det ofte hardt for seg, men siden ungene starter leken, så ser det nok mer brutalt ut enn det er.

Ungene er skikkelig sosiale nå, og når jeg setter meg på gulvet hos dem, så kommer de for å kose, og klatre på meg med en gang.

Ziggy Stardust

Lady Stardust

Moonage Daydream

Starman

Seks uker

I dag har kattungene fått hele spisestua som lekeplass, de hadde snart kommet ut av kattungehagen uansett, de siste dagene har bestått av intens prøving på å komme over gjerdet:)

I dag er det ut på tur med Miss Marble, satser på at hun blir GIC på Burak i morra, men først en natt på hotell:) Derfor litt "fort og gæli" oppdatering her...
Onsdag var Agneta (eier av Masken) og Ann-Christine (Oppdretter av Maskens mamma) her på besøk fra Sverige og så på ungene, og de hadde med masse nye leker, og det var stor stas:)

Moonage Daydream

Lady Stardust

Starman

Ziggy Stardust

Ventetiden er over!

I løpet av snaue tre timer kom det fem søte små. på lørdag kveld 10/9-11... To lilla-og tre sjokoladespottede. Vekta varierte mellom 60 og 98 gram...

Ungene har fått navn etter David Bowies sanger...

Nr. 1  OCI b24    98 gram    Hann/Male         Ziggy Stardust           Reservert
Nr. 2  OCI b 24   84 gram    Hunn/Female     Lady Stardust            Blir for evaluering
Nr. 3  OCI c24     60 gram   Hunn/Female     Little Wonder            Død 15/9-11
Nr. 4  OCI b24    92 gram    Hunn/female     Moonage Daydream   Blir for evaluering
Nr. 5  OCI c24    86 gram    Hann/Male         Starman                     Reservert

Etter fire dagers kamp måtte vi gi opp, Little wonder ble bare svakere og svakere, og til slutt valgte vi å la henne slippe...


Først, og størst:

En god nummer to:

Bitteliten, men tøff!

Nest sist...

Og til slutt:

Mor og barn:

To dager gamle:

I dag har minstebarnet klart å finne fram til maten selv, og da går alt så mye bedre:)
Flaske ble vraka som foringsmetode, så da var det bare å "hekte den fast" i en spene, og holde den der mens den spiste... Ca hver time... Jeg tror det er ei jente, men alt er så smått, så jeg er ikke 100% sikker...

3 dager gamle:

Little Wonder aka Knøttet slet med å få opp vekta, og trengte litt tilleggsforing. Nå er heldigvis flaska godtatt, og knøttet gikk brått opp flere gram😀

En smule tøft å bli "småbarnsmor" igjen når knøttet skal ha mat hver time...

4 dager gamle

Knøttet ble bare svakere og svakere, og sent onsdag kveld fant vi ut at hun ikke kom til å klare seg, så da fikk hun slippe.  Utrolig trist, men hun var nok ikke helt klar for å komme ut...

Resten av kullet spiser og legger på seg...

En uke gamle!

Ungene spiser, sover og kravler rundt. Ingen har åpent øynene enda.

Ziggy Stardust

Fortsatt størst:)

Janne setter ikke pris på fotoseansen, og vil gjerne ha med Ziggy tilbake til kassa...

Lady Stardust

På rømmen fra kameralinsa;)

Moonage Daydream

Den mørkeste av sjokoladeprikkene:)

Starman

Den gjenværende lilla spottede var litt treg med spisinga i starten, men har tatt igjen resten av gjengen:)

9 dager gamle

Ungene har bgynt å åpne øynene:) Har fått låne et bedre kamera, så nå er bildene mindre "suddige"...
Ziggy Stardust

Lady Stardust

Moonage Daydream

Starman

Janne har full oversikt:)

Jo tettere, jo bedre...

To uker gamle

Tiden flyr, og ungene er allerede 14 dager gamle:)
Janne og ungene

Ziggy Stardust

Lady Stardust

Moonage Daydream

Starman

China Girl før han skiftet kjønn:)

Tre uker:)

Ungene har blitt tre uker, de spiser, leker, maler og freser:)

Ziggy Stardust

Lady Stardust

Moonage Daydream

Starman

Janne og Ziggy

En skikkelig vask må til før fotografering:)

Noen oppdateringer:)

Denne uka har ungene flytta ned i stua. De trengte litt mer plass, og de trenger sosialisering nå. Har laget kattungehage, og de har fortsatt kassa si. Litt skummelt var det å gå utenfor den, men de tok fort mot til seg:) De andre kattene er gjerne oppi "lekegrinda" sammen med ungene, bortsett fra Miss Marble, hun bryr seg ikke noe særlig om dem. Brutus, som jo er ganske diger nå, skvatt avgårde da en av ungene kom og snuste på ham, tror han syntes det var fryktelig skummelt;) Han har tilbragt timesvis både oppi, og utenfor kattungehagen:)

Ungene har også funnet ut at både babycat (stjålet fra Jannes bolle) og babymousse er ganske godt, vannskåla med rimelig lav vannstand var fin å plaske litt oppi...

Janne er litt kontrollfrik og prøver innimellom å flytte på en unge, hun synes nok de er litt for spredd nå, har jo tross alt over en kvadratmeter å røre seg på. Og det er ikke bestandig de kommer med en gang hun "roper" på dem. Håper hun roer seg ned med det, vil helst ha ungene ett sted der det er lett å holde øye med dem, ikke på ett eller annet "lurt" sted hun har funnet selv...
Frokosttid...

Brutus er, i motsetning til lill Moonage Daydream, en smule pysete;)

Ungene har blitt fire uker gamle:)

Det er full fart i kattungehagen, de spiser og leker, en har begynt å klatre i klorestativet, og de har skjønt hva en sandkasse skal brukes til:)
Som regel går de minst to i følge på do:)

Ziggy Stardust

Lady Stardust

Moonage Daydream

Starman

Fem uker

Ungene vokser og trives, og de blir morsommere for hver dag:) De lekeslåss og herjer, og hiver seg gjerne over Brutus når han kommer innom kattungehagen:)
Starman vet å innrette seg;)

Ziggy Stardust

Lady Stardust

Moonage Daydream

Starman

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Wivian | Svar 20.09.2011 17.20

Nå har du vel snart ikke noe valg lengre, Linda, du må investere i eget kamera. For herfra og framover blir det masse situasjoner du gjerne vil forevige.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.08 | 12:51

Hei! Har du noen kattunger tilgjengelige? Hva ligger prisen på? Jeg har hadd en bengal som nylig døde og sønnen min savner en katt veldig. Ocicat er en katt som

...
15.09 | 18:32

Det har han da? I overskrifta står det da fullt navn, med alle titler...

...
15.09 | 16:07

Var for har ikke Herkuls sitt stsmnavn med har

...
15.01 | 16:33

Normalt tar jeg 9000,-. Men har et par som er fem måneder som jeg kan senke prisen litt på. Du kan jo sende meg en mail på lindaortang@hotmail.com

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE